★ Uštedi 15% na cjelokupnu kupovinu uz promo kod NUME15. Klikni ovdje >> ★ GRATIS dostava uz kupnju iznad 4500 din ★

Opšti uslovi poslovanja

OPŠTI USLOVI POSLOVANJA

 

1. OPŠTI USLOVI


Ovi Opšti uslovi su sastavljeni u skladu sa zakonom o zaštiti potrošača, na osnovu preporuka Privredne komore Slovenije i međunarodnih pravila za internet i elektronsku trgovinu. nuMe online prodavnicom (u daljem tekstu: "Online Shop") upravlja NUTRIHEALTH d.o.o., dobavljač e-poslovanja (u daljem tekstu: "Trgovac").
Registrovanjem u Online Shop-u, posetilac dobija korisničko ime koje je identično njegovoj e-mail adresi i lozinku koju korisnik izabere. Korisničko ime i lozinka jedinstveno identifikuju korisnika i povezuju njega sa unesenim podacima. Registrovanjem, posetilac priznaje da je punoletna osoba i i da ima potpunu poslovnu sposobnost. Registrovanjem, posetilac postaje korisnik i dobija pravo na kupovinu. Kupovinom proizvoda korisnik postaje kupac.
Kupovinom ili registracijom u nuMe klubu, potrošač daje saglasnost trgovcu da skladišti, obrađuje i koristi lične podatke, koji se dostavljaju putem web forme, do povlačenja, u sledeće svrhe: slanje nuMe časopisa, informisanje o novim i posebnim ponudama telefonom, pismenim ili elektronskim putem, pozivajući se na događaje, segmentaciju kupaca, sprovođenje istraživanja, statističke analize.
Ovi Opšti uslovi definišu funkcionisanje Online Shop-a, prava i obaveze posetilaca, korisnika i kupaca, kao i poslovne odnose između Prodavca i korisnika kao i kupca proizvoda dostupnih u Online Shop-u.

 

2. DOSTUPNOST INFORMACIJA

Trgovac se obavezuje da će uvek pružiti korisniku sledeće informacije:

• podatke o identitetu trgovca (naziv preduzeća i sedište, broj u registru preduzeća)
• kontakt podatke, koje korisnicima omogućavaju brzo i efikasno komuniciranje sa trgovcem (e-mail, telefon itd.),
• informacije o osnovnim karakteristikama proizvoda i usluga koje se nude u Online Shop-u, uključujući usluge i garancije nakon prodaje;
• informacije o dostupnosti proizvoda i usluga dostupnih u Online Shop-u;
• metode i uslove za isporuku proizvoda i usluga, posebno lokacija i vreme isporuke;
• informacije o načinu plaćanja;
• informacije o važnosti ponude u Online Shop-u;
• informacije o vremenu i uslovima povlačenja iz ugovora;
• informacije o opcijama povratka proizvoda i o troškovima vezanim za njega:
• informacije o postupku s pritužbama korisnika, kao i podaci o osobi za kontakt Trgovca zaduženoj za odnose i komunikaciju sa korisnicima

3. PONUDA PROIZVODA, ROK DOSTAVE I PREUZIMANJE PROIZVODA

Zbog prirode online trgovine ponuda proizvoda u Online prodavnici se često menja i ažurira. Zadržavamo pravo na greške. U slučaju da otkrijete grešku, pozovite nas i javite nam: 0693490969. Trudićemo se što pre ispraviti.

3.1. Specijalne ponude i popusti

Popusti nisu kumulativni! U slučaju da su proizvodi u Online Shop-u već uključeni u posebnu ponudu ili ako je za njih već ponuđen popust, za takve proizvode neće se primenjivati dodatni popusti. U tom slučaju, kupcu će biti ponuđen popust koji je povoljniji za njega.

3.2. Vreme isporuke

Proizvodi naručeni do podneva biće isporučeni u roku od 72 sata u Srbiji. U slučaju da u trenutku isporuke niste kod kuće, kurir će vas pozvati da organizujete prijem paketa. Paketi se ne isporučuju subotom i nedeljom.
Vreme isporuke proizvoda na zalihama je obično 3 radna dana za adrese u Srbiji. Za ostale proizvode, rok isporuke koji se nalazi pored proizvoda u Online Shop-u odnosi se na adrese isporuke u Sloveniji. Svaki proizvod iz Online prodavnice biće dostupan u razumnom roku.

3.3 Isporuka proizvoda

Troškovi isporuke zavise od sume naruždbe i lokaciju isporuke:
• za Srbiju - narudžba do 4500 din, troškovi isporuke su 399 din,
• za Srbiju - narudžba preko 4500 din, isporuka je besplatna,
• za bilo koju drugu lokaciju paket će se poslati preko najprikladnijeg nosioca.

4. NAČINI PLAĆANJA

Prodavac nudi korisniku sledeće opcije plaćanja za proizvode iz Online prodavnice:
• Gotovinom prilikom isporuke;
• PayPal-om,
• Bankarskim transferom.

5. CENE

Online cena važi za sve registrovane korisnike online prodavnice Trgovca.

Sve cene u Online prodavnici su u srbskim dinarima i uključuju PDV, osim ako nije drugačije navedeno. Cene u B2B Online Shop-u (opcija) isključuju PDV, ili je PDV izričito naveden. Sve cene u Online prodavnici su cene proizvoda i isključuju troškove isporuke (videti poglavlja 3 i 10). Sve cene važe samo za elektronsko naručivanje proizvoda u Online prodavnici.
Za sve porudžbine, pošiljke mogu biti predmet uvoznih taksi i poreza koji dolaze po dolasku. Nemoguće je da Trgovac utvrdi ove troškove jer se one razlikuju od zemlje do zemlje. Morate da plaćate sve poreze i vladine takse. Trgovac je dužan da plati po prodaji ili isporuci proizvoda, osim ako ne navedete Trgovcu sa direktnim organom plaćanja ili sertifikatom o izuzeću koji važi u nadležnosti kome će proizvodi biti isporučeni.

Sve cene važe u trenutku izdavanja narudžbine, a rok važenja cene nije unapred određeno. Cene važe samo dok se ne promene. Trgovac ulaže sve napore kako bi se uverio da su informacije ažurne i tačne, ali to ne isključuje mogućnost prikazivanja nevažećih cena. U drugom slučaju i ako se cena menja dok se nalog obrađuje, to je od trenutka kada se nalog uputi do trenutka potvrđivanja naloga, trgovac će:

• obavestiti korisnika (kupca) o tome i obavestiti ga o novoj ceni; u ovom slučaju korisnik (kupac) ima pravo da promeni nalog, potpuno otkaže ili potvrdi porudžbinu sa novim cenama; bez dodatnih troškova za korisnika; ili
• omogućiti korisniku (kupcu) da se povuče iz ponude, a istovremeno mu ponudi rešenje za korist i zadovoljstvo obe strane.


6. PROCES KUPOVINE

6.1. Prijem naruždbenice

Posle naloga, korisnik (kupac) prima e-mail poruku od Trgovca, potvrđujući da je nalog prihvaćen. Korisnik (kupac) ima pravo da otkaže nalog bez posledica 1 sat nakon prijema ovog obaveštenja. Nakon što je porudžbina postavljena, korisnik (kupac) nije u mogućnosti da je promeni, osim ako otkaže nalog. Puna informacija o statusu i sadržaju pojedinačnih naloga dostupna je korisniku (kupcu) u profilu korisnika na web lokaciji Trgovca.

6.2. Potvrda narudžbenice

Ako korisnik (kupac) ne otkaže nalog, narudžba će biti obrađena. Po prijemu narudžbine, Trgovac potvrđuje dostupnost naručenih proizvoda i potvrdjuje porudžbinu ili je odbija uz odgovarajuće opravdanje. Da bi verifikovali podatke ili osigurali tačnost isporuke, Trgovac može takođe kontaktirati korisnika (kupca) putem telefona, koristeći broj telefona za kontakt. Po potvrđivanju narudžbe, trgovac obaveštava korisnika (kupca) putem e-maila o očekivanom roku isporuke. U ovom trenutku ugovor o otkupu naručenih proizvoda neopozivo je zaključen između korisnika (kupca) i trgovca (videti poglavlje 7).

6.3. Isporuka robe
Trgovac priprema i isporučuje naručene proizvode u dogovorenom roku, obaveštavajući korisnika (kupca) o tome putem e-maila. U gore navedenom e-mailu, trgovac takođe obaveštava korisnika (kupca) o politici vraćanja proizvoda i imenuje kontakt osobu u slučaju žalbi ili odloženih isporuka.

 

7. KUPOPRODAJNI UGOVOR

Prodavac prezentuje korisniku koji je kupio proizvod u Online Shop-u pismenu fakturu, uključujući troškove i obaveštenje o pravu povlačenja iz kupovine vraćanjem kupljenog proizvoda; ako je potrebno i moguće. Ugovor o kupovini u formi naloga za kupovinu se čuva u elektronskoj formi na serveru Trgovca i dostupan je korisniku (kupcu) u bilo kom trenutku preko profila korisnika. Ugovor o kupovini je zaključen na engleskom jeziku.
Kupoprodajni ugovor između trgovca i korisnika (kupca) zaključuje se u trenutku kada trgovac potvrdi porudžbinu (videti poglavlje 6.2). Od ovog trenutka, sve cene i ostali uslovi kupovine su fiksni i obavezujući i za trgovca i za korisnika (kupca).

 

8. PRAVO NA ODUSTAJANJE OD KUPOVINE, VRAĆANJE PROIZVODA

Prema Pravilniku o obligacionim odnosima potrošač je odgovoran za prihvatanje i plaćanje pošiljke. Ako pošiljka nije prihvaćena iz bilo kakvog neosnovanog razloga, to uzrokuje finansijsku štetu kompaniji. Svi potencijalni potrošači su pozvani da provere svoju finansijsku situaciju pre naručivanja i po nedostatku finansijskih sredstava ne naručuju iz online prodavnice. U slučaju nesaglasne pošiljke kupcu će se naplaćivati troškovi koji nastaju iz ove situacije, uključujući troškove neprihvaćene pošiljke (439 din zajedno sa troškovima povratne pošiljke koja se razlikuje po pošiljci) i troškove pripreme pošiljka, koja uključuje i troškove obrade povratne pošiljke. Ovi troškovi iznose 1179 din za svaku pošiljku i pokrivaju 295 din za materijal i ambalažu korišćenu za pripremu pošiljke, kao i 884 din € za administrativni rad potreban za obradu pošiljke. Klijent može izbeći plaćanje ovih troškova naručivši drugu isporuku, povećanu za troškove povratne pošiljke i novu isporuku.
U roku od 15 dana od dostavljanja naručenih proizvoda, korisnik (kupac) ima pravo da obavesti trgovca koristeći e-mail adresu nuMeSrbija@nu-Me.eu ili telefonski broj 0693490969 o odluci o povlačenju iz kupoprodajnog ugovora, bez potrebe za obelodanjivanjem razloga za takvu odluku. Akt vraćanja kupljenih proizvoda trgovcu u periodu povlačenja iz kupoprodajnog ugovora smatraće se obaveštenjem o povlačenju. Jedini trošak koji korisnik (kupac) mora da pokrije od povlačenja iz kupoprodajnog ugovora je trošak vraćanja proizvoda trgovcu.
Kupljeni proizvodi moraju biti vraćeni Trgovcu najkasnije u roku od 14 dana od dana obaveštenja o povlačenju iz kupoprodajnog ugovora. Kupljeni proizvodi moraju biti vraćeni trgovcu neoštećeni, u originalnom pakovanju i u nepromenjenoj količini, osim ako su proizvodi uništeni, pokvareni, izgubljeni ili smanjeni u količini iz razloga izvan uticaja korisnika (kupca).
Proizvod mora biti poslat u originalnom pakovanju na sledeću adresu.
NUTRIHEALTH d.o.o., Jurija Gagarina 231, lokal 327, 11070 Beograd (Novi Beograd), Srbija.
Napišite "Refund" na parčetu papira i obavezno uključite svu dodatnu opremu, uputstvo za upotrebu i originalnu kutiju, zajedno sa vašom ID nalogom i vašom e-adresom unutar paketa. Kada paket stigne bezbedno i pregledano, možemo vam refundirati punu porudžbinu.
Povraćaj troškova isporuke pokriva korisnik.
Za sve vraćene proizvode, Trgovac će najkasnije, u najkraćem roku, ali najkasnije u roku od 14 dana od obaveštenja o povlačenju, vratiti korisniku (kupcu) iznos koji je platio ili vratiti poklon kupona. Svaki promotivni kod ili drugi popusti se ne vraćaju korisniku (kupcu). Trgovac će vraćati sume plaćene ličnim bankovnom računu korisnika (kupca). Trgovac će vratiti poklon kupon koji se koristi u obliku kreditne note.
Iako se naše akcije uvek prave u dobroj veri, greške su moguće prilikom izmene na web stranici.
Trgovac se obavezuje da otkloni greške otkrivene što je pre moguće.
Korisnik može obavestiti trgovca o grešci pozivanjem telefonom ili putem e-maila.
U slučaju da su nepravedni troškovi nastali kao rezultat greške, trgovac se obavezuje da će pokušati da pokrije troškove najkasnije u roku od 14 dana nakon potvrđivanja greške.
Pre isporuke, trgovac pažljivo stavlja proizvode u kutiju za isporuku. Pre isporuke svi proizvodi su neoštećeni, pažljivo provereni i stavljeni u originalnu ambalažu.


MATERIJALNI I PRIKRIVENI NEDOSTACI
Kupac mora obavestiti trgovca i dostaviti detaljan opis nedostatka zajedno sa prijavom na nuMeSrbija@nu-Me.eu  ili 0693490969. Kupac mora omogućiti trgovcu da pregleda proizvod sa materijalnim ili skrivenin nedostatkom. Ako nedostatak nije sporan, Trgovac će zameniti proizvod ili vratiti novac najkasnije u roku od 14 dana od prijema žalbe. U slučaju da trgovac ne prizna materijalnu grešku ili ako postoji spor oko toga, trgovac mora poslati kupcu pismeni prigovor u istom periodu.

Trgovac će osigurati da zameni ili refundira novac za kupovinu na bankovni račun za sve proizvode koji su bili predmet žalbe. Trgovac zadržava pravo da odbaci žalbu ako:
• je vraćena roba oštećena od stane kupca,
• vraćena roba nema sigurnosni pečat ili nije vraćena u originalnom pakovanju,
• ako trgovac utvrdi da je proizvod oštećen ili neupotrebljiv kao rezultat nepravilnog rukovanja od strane kupca.

9. GARANCIJA

Proizvodi su pokriveni garancijom ako to stoji na računu ili garancijskom sertifikatu. Garancija važi pod uslovom da su ispunjena uputstva i uslovi na garantnom certifikatu i po prijavi fakture. Garantni rok se može naći na garantnom listu ili na fakturi. Informacije o garanciji takođe prate prezentaciju proizvoda u Online prodavnici. Ako nema informacija o garanciji u Online prodavnici, to znači da proizvod nije pokriven garancijom.
Korisnik (kupac) može zatražiti garanciju kod trgovca, ili direktno sa proizvođačem proizvoda ili ovlašćenim servisom. Kupac može da traži garanciju korišćenjem garancijskog sertifikata i fakture. Proizvođač ili njegov ovlašćeni servisni servis dužan je da popravku izvrši u roku od 45 dana od prijema proizvoda ili zameni proizvod drugim sličnim proizvodom u ispravnom stanju.

 

10. DOSTAVA

Trgovac će dostaviti naručene proizvode korisniku (kupcu) u dogovorenom roku. Partner za dostavu za isporuku pošiljki u Srbiji je AKS EXPRESS KURIR. Trgovac zadržava pravo da izabere drugu poštansku uslugu kako bi nalog efikasnije izvršio.

Praćenje je dostupno za neke od usluga standardne isporuke i na svim uslugama ekspresne isporuke. Dobićete e-poštu sa potvrđivanjem pošiljke iz skladišta uz pomoć linka za praćenje kako bi ste mogli pratiti transport. Kada Vaša porudžbina stigne u vašu zemlju, ona će biti prosleđena internoj poštanskoj službi, u skladu sa standardnim procedurama isporuke.

 

11. BEZBENOST

Trgovac koristi odgovarajuća tehnička i organizaciona sredstva za obezbeđivanje prenosa i čuvanja ličnih podataka i plaćanja. Trgovac koristi za ovu svrhu 128-bitni SSL sertifikat, izdat od strane ovlašćene organizacije.
Sigurna ovlašćenja i transakcije sa kreditnim karticama obezbeđuje PayPal. Ovlašćenja kreditnih kartica se izvršavaju u realnom vremenu uz neposrednu proveru podataka kod banaka. Podaci o kartici se ne čuvaju na serveru Trgovca.
Korisnici su takođe odgovorni za sigurnost njihovih korisničkih imena i lozinki, kao i za odgovarajući softver i antivirusnu zaštitu svojih računara.

 

12. ZAŠTITA NAJMLAĐIH

Trgovac neće primati Online poružbenice od lica za koga se sumnja da je maloletno lice bez dozvole roditelja i staratelja. Trgovac ne nudi besplatan pristup u Internet prodavnici za proizvode ili usluge koje su štetne za najmlađe.

Prodavac neće prihvatati lične podatke od maloletnih lica bez dozvole roditelja ili staratelja, i neće ih otkrivati trećim licima, jedino njihovim roditeljima ili starateljima.

Svaka komunikacija biće u skladu sa njihovim godinama i neće koristiti njihovu poverenje i nedostatak iskustva.

 

13. POLITIKA PRIVATNOSTI

Politika privatnosti je deo ovih Opštih uslova i dostupna je ovde.

 

14. MIŠLJENJA, KOMENTARI I OCENE

Mišljenja, komentari i ocene proizvoda koje su poslali korisnici ili posetioci su deo funkcionalnosti Online Shop-a i namenjene su zajednici korisnika.
Prodavac ne odgovara za sadržaj mišljenja, komentara i ocena proizvoda koji su dostavili korisnici ili posetioci. Pre objavljivanja, Trgovac verifikuje mišljenja, komentare i ocene i odbacuje one koji sadrže očigledne neistine, koji su uvredljivi ili po diskreciji Trgovca, ne pružaju nikakve koristi drugim korisnicima Shop-a ili posetiocima. Trgovac ne odgovara za informacije u pregledima, komentarima i ocenama, a oslobađa se od obaveza koje proizilaze iz takvih informacija.
Podnošenjem njihovih mišljenja, komentara ili ocena, korisnici ili posetioci se izričito slažu sa uslovima i odredbama i omogućavaju trgovcu da objavi deo teksta ili čitav tekst na bilo kom elektronskom ili drugom mediju. Trgovac ima pravo da koristi sadržaj mišljenja, komentara ili ocena za sopstvene poslovne svrhe, bez vremenskih ograničenja i za bilo koju svrhu, uključujući objavu istih u oglasima i drugim marketinškim komunikacijama. Autori mišljenja, komentara i ocena objavljuju i daju garanciju da su vlasnici materijalnih i moralnih autorskih prava za svoja pisana mišljenja, komentare ili ocene, i prenose ova prava na Trgovca besplatno, neisključivo i bez vremenskih ograničenja.

 

15. ODGOVORNOST

Trgovac će se brinuti kako bi osigurali da su podaci objavljeni u Online Shopu ažurni i tačni. Međutim, karakteristike proizvoda, rok isporuke ili cena mogu se brzo menjati i Trgovac možda neće uvek biti u mogućnosti ispraviti podatke objavljene u Online Shop-u na vreme. U tom slučaju, Trgovac će obavestiti korisnika (kupca) o promenama i ponuditi mu mogućnost da se povuče ili izmeni nalog (videti poglavlje 5).
Iako Trgovac pokušava da obezbedi tačne slike proizvoda koji se prodaju u Online Shop-u, sve slike su samo za ilustrativne svrhe. Slike ne čine nikakvu predstavu o kvalitetu proizvoda.

  

16. ŽALBE, SPORAZUMI I JURISDIKCIJA

Trgovac postupa u skladu sa važećim zakonima koji pokrivaju oblast zaštite potrošača. Trgovac je uspostavio efikasan sistem za rešavanje žalbi i imenovao osobu koju korisnik (kupac) može kontaktirati telefonom ili putem e-maila. U slučaju problema, korisnik (kupac) bi trebao nazvati sledeći broj: 0693490969. Korisnik (kupac) takođe može poslati žalbu na sledeću e-mail adresu nuMeSrbija@nu-Me.eu .  Postupak žalbe je poverljiv.
U roku od 5 radnih dana Trgovac će potvrditi da je primio žalbu i obaveštava korisnika (kupca) koliko dugo će mu trebati rešavati žalbu i zadržati klijenta na celom postupku. Trgovac će uložiti sve napore da prijateljski reši eventualne sporove. Ako to nije moguće, sporove između trgovca i korisnika (kupca) rešava će lokalni nadležni sud u Beogradu. Trgovac i korisnik (kupac) kao učesnici u elektronskoj trgovini pred sudom potvrđuju valjanost njihove razmene e-mailovima.
Za ove Opšte odredbe i uslove u slučaju bilo kakvih sporova između trgovca i korisnika (kupca), primenjuje se slovenačko materijalno i procesno pravo. Ne postoje odredbe međunarodnog privatnog prava koje se odnose na zakone druge jurisdikcije.
Svi odnosi i prava koji nisu obuhvaćeni ovim opštim uslovima poslovanja uređeni su Zakonom o obligacionim odnosima, Zakonom o elektronskom tržišnom poslovanju i Zakonom o zaštiti potrošača.

 

17. PROMENE OPŠTIH USLOVA POSLOVANJA

U slučaju izmene pravila koja regulišu rad online prodavnica, zaštitu podataka ili druga područja koja se odnose na rad Online prodavnice Trgovca, ili u slučaju da trgovac menja svoju poslovnu politiku, trgovac može promeniti i/ili izmeniti ove Opšte uslove poslovanja, obaveštavajući korisnike o takvim promenama na odgovarajući način, uglavnom putem objavljivanja na web stranici "www.nu-Me.eu/rs". Sve promene i/ili izmene Opštih uslova stupaju na snagu nakon isteka osmodnevnog perioda nakon objavljivanja promena i/ili amandmana. Ako je promena i/ili izmena Opštih uslova neophodna za usklađivanje sa propisima, ove promene i/ili izmene mogu izuzetno stupiti na snagu u kraćem roku.
Ako se korisnik ne slaže sa promenama i/ili izmenama ovih Opštih uslova, on mora da otkaže registraciju u roku od osam dana od dana objavljivanja izmena i/ili izmena i dopuna Opštih uslova. U suprotnom, smatraće se da korisnik prihvata promene i/ili izmene Opštih uslova i odredbi. Registracija se otkazuje slanjem pismenog obaveštenja o otkazu Trgovcu.
Ovi Opšti uslovi su usvojeni od strane izvršnog direktora kompanije NUTRIHEALTH d.o.o. Ales Luci, u Beogradu, 25. februara 2019.


Želimo vam ugodno iskustvo u kupovini u našoj Online prodavnici!